
Soms schijnt de zon, soms valt er regen. Daar weten we in Nederland alles van en ach, met een zonnebril en paraplu weten we er probleemloos mee om te gaan. Maar zonnige en regenachtige perioden kunt u ook in een andere context tegenkomen. In financiën bijvoorbeeld. Een financiële buffer is dan de paraplu die u droog houdt.
Een financiële buffer kunt u opbouwen voor verschillende doeleinden.
De ideale hoogte van uw financiële buffer is dan ook afhankelijk van uw wensen en situatie. Zo maakt het bijvoorbeeld uit of u een gezin heeft of alleen woont. Of u een vast inkomen heeft of niet. En heeft u veel nieuwe spullen, of zijn bijvoorbeeld uw wasmachine, cv-installatie en auto binnenkort aan vervanging toe? Gemiddeld genomen zou een gezin volgens het Nibud een financiële buffer van zo’n 10.000 tot 20.000 euro moeten hebben. Voor zzp’ers is dat nog meer. Eerder schreven we hier al eens een artikel over waarin we het hadden over de extra risico’s in inkomensverlies die een zzp’er loopt.
Om een solide financiële buffer op te bouwen, is het belangrijk om goed te budgetteren. Hiervoor is het nodig dat u een helder beeld van uw financiën heeft.
Nu klinkt dat zo eenvoudig, budgetteren, berekenen, maar dat is het zeker niet altijd. Want wat moet u nu eigenlijk opzij zetten voor het geval van inkomensachteruitgang? Met welke bedragen moet u rekening houden bij het sparen voor de studie van uw kinderen? En hoeveel zet u daarvoor dan nu al opzij? Advies + Administratie helpt u er graag bij. We zijn gecertificeerd financieel planner met FFP-Keurmerk en kunnen uw financiële situatie nu en in de toekomst helder voor u in kaart brengen. We helpen u budgetteren om uw doelen te kunnen bereiken en een solide financiële buffer op te bouwen voor (on)voorziene uitgaven. Dat geeft u zekerheid en een gerust gevoel.
Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer